Configurare WIX cu e-mail pe cpanel

Cum să-ți configurezi site-ul principal pe Wix păstrând serviciul de e-mail pe cPanel

Introducere:

Wix este cunoscut pentru interfața sa intuitivă și ușurința de utilizare. Dacă dorești să îți configurezi site-ul principal pe platforma Wix, în timp ce păstrezi serviciul de e-mail pe cPanel, acest articol îți va oferi pașii necesari pentru a realiza acest lucru. Puteți beneficia de funcționalitățile avansate și design-ul atractiv oferit de Wix pentru site-ul tău, în timp ce continuă să utilizezi serviciul de e-mail configurat în cPanel.

Pasul 1: Accesează contul de găzduire web

Autentifică-te în contul tău de găzduire web și accesează panoul de control cPanel utilizând detaliile de autentificare furnizate de furnizorul tău de servicii de găzduire.

Pasul 2: Configurarea domeniului principal pe Wix

În cPanel, caută și accesează secțiunea “Zone Editor” (Editor zone) sau “DNS Zone Editor” (Editor zonă DNS). Selectează domeniul principal și modifică înregistrarea de tip A (sau adaugă o nouă înregistrare de tip A) pentru a redirecționa traficul către adresa IP specificată de Wix. Pentru a obține această adresă IP, accesează contul tău Wix și găsește opțiunea “Connect Domain” (Conectează domeniul). Wix îți va furniza adresa IP pe care trebuie să o introduci în câmpul “Address” (Adresă) al înregistrării A din cPanel. Salvează modificările.

Pasul 3: Configurarea serviciului de e-mail pe cPanel

Pentru a păstra serviciul de e-mail pe cPanel, nu trebuie să faci modificări la înregistrările DNS pentru domeniul principal. Asigură-te că înregistrările MX (Mail Exchanger) sunt configurate corect și că sunt îndreptate către serverul de e-mail deținut de cPanel. Verifică setările de la secțiunea “Email Accounts” (Conturi de e-mail) sau “MX Entry” (Înregistrare MX) din cPanel pentru a te asigura că serviciul de e-mail este configurat corespunzător.

Pasul 4: Configurează site-ul pe Wix

Accesează site-ul oficial al Wix și înregistrează-te sau conectează-te la contul tău existent. Urmează instrucțiunile de configurare oferite de Wix pentru a crea și personaliza site-ul tău. Selecționează domeniul principal și asigură-te că ai opțiunea “Connect Domain” (Conectează domeniul) selectată. Acest lucru va permite Wix să utilizeze domeniul tău principal pentru site-ul creat.

Pasul 5: Publică site-ul pe Wix

După finalizarea configurării și personalizării site-ului tău pe Wix, este timpul să-l publici. Urmărește instruțiunile oferite de Wix pentru a publica site-ul. Asigură-te că toate modificările și actualizările sunt salvate înainte de a face acest pas.

Pasul 6: Verifică funcționarea site-ului tău pe Wix

După ce site-ul tău este publicat, verifică că totul funcționează corect. Accesează domeniul principal într-un browser web pentru a vedea site-ul tău Wix în acțiune. Asigură-te că paginile se încarcă corect, că design-ul este afișat așa cum dorești și că toate funcționalitățile sunt operaționale.

Pasul 7: Verifică funcționarea serviciului de e-mail pe cPanel

După ce site-ul tău este configurat pe Wix, verifică că serviciul de e-mail pe cPanel continuă să funcționeze corespunzător. Accesează interfața de e-mail a cPanel și trimite sau primește mesaje de test pentru a verifica că totul funcționează așa cum trebuie.

Concluzie:

Configurarea site-ului principal pe platforma Wix păstrând serviciul de e-mail pe cPanel este posibilă prin intermediul configurărilor corecte în cPanel și Wix. Asigură-te că modificările DNS sunt efectuate în mod corespunzător pentru a redirecționa traficul către site-ul Wix și că setările de e-mail pe cPanel rămân neschimbate. Urmând pașii menționați mai sus, vei putea beneficia de design-ul atractiv și funcționalitățile oferite de Wix pentru site-ul tău, în timp ce continui să utilizezi serviciul de e-mail pe cPanel fără probleme.


Posted

in

, ,

by